Running script from UltraEdit on Windows

Find quick help here to get you started with Hollywood
Post Reply
davec
Posts: 8
Joined: Thu Sep 03, 2020 10:39 pm

Running script from UltraEdit on Windows

Post by davec »

Howdy,
I would like to use UltraEdit as my IDE, but currently if I try to run my script from UE, the output from the Hollywood script only appears in the UE Output Window once the Hollywood app has finished.

Any ideas how to get it to output of the Hollywood script to the OutputWindow of UE while the Hollywood script is actually running?

Thanks
Dave

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 4394
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by airsoftsoftwair »

Try running Hollywood with the "-forceflush" console argument. This should solve the problem...

davec
Posts: 8
Joined: Thu Sep 03, 2020 10:39 pm

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by davec »

i had tried that but no luck.

Any other ideas?

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 4394
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by airsoftsoftwair »

You also need to use Hollywood_Console.exe, not Hollywood.exe.

davec
Posts: 8
Joined: Thu Sep 03, 2020 10:39 pm

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by davec »

i did that too - no luck.

Thanks for trying to help. Any other ideas?

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 4394
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by airsoftsoftwair »

Hmm, then this looks like an UltraEdit limitation. When using -forceflush Hollywood will flush all output to stdout after each new line so it's definitely possible to capture this and redirect it to an output window while the program is still running. But I'm not sure if UltraEdit supports this at all. When googling this it seems like lots of people have a similar problem with UltraEdit and it appears that UltraEdit doesn't really support it. I'd try asking their support if realtime capturing of stdout is actually supported...

davec
Posts: 8
Joined: Thu Sep 03, 2020 10:39 pm

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by davec »

Ok. Will do.

Thanks again.

Dave

davec
Posts: 8
Joined: Thu Sep 03, 2020 10:39 pm

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by davec »

Ok. according to UE support, currently not supported but they have had other requests so its on the list to be investigated.

Hope it comes soon.

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 4394
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Running script from UltraEdit on Windows

Post by airsoftsoftwair »

Quite astonishing that this isn't supported in UltraEdit yet. It's not rocket science to make this work ;)

Post Reply