Alpha channel problem

Report any Hollywood bugs here
Post Reply
User avatar
jap
Posts: 40
Joined: Sun Feb 14, 2010 12:24 pm
Contact:

Alpha channel problem

Post by jap » Fri Nov 16, 2012 7:29 pm

After updating Hollywood to version 5.2 LoadAnim refuses to load a gif animation with alpha channel. It claims that there is no alpha channel.
Loading worked fine with the previous Hollywood version. I haven't made any changes to my code or altered the gif file in any way. I just recompiled my program and got the error message.

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 3441
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Alpha channel problem

Post by airsoftsoftwair » Fri Nov 16, 2012 9:14 pm

Huh? GIF anims don't support alpha channel at all. If Hollywood 5.0 didn't complain about that, then it was a bug in Hollywood 5.0 :)

User avatar
jap
Posts: 40
Joined: Sun Feb 14, 2010 12:24 pm
Contact:

Re: Alpha channel problem

Post by jap » Fri Nov 16, 2012 11:46 pm

Oh, ok. One bug less then :)
I didn't noticed that the transparency wasn't working. It's a "wait animation" and played on a blank black screen. Apparently Hollywood replaced the transparent colour with black and that's why it looked fine.

Post Reply