Desktop=True issue on Windows

Report any Hollywood bugs here
Post Reply
User avatar
jPV
Posts: 134
Joined: Sat Mar 26, 2016 11:44 am
Location: RNO
Contact:

Desktop=True issue on Windows

Post by jPV » Fri Feb 09, 2018 7:09 pm

You probably missed this bug suspicion in a big thread here, so I'll lift it here.

It seems that the Desktop=True option for the display makes the Hollywood window to stay front all the time on Windows machines (it doesn't happen for example on MorphOS).

If you run for example this:

Code: Select all

@DISPLAY 1, {Desktop = True}
Print("bla")
WaitLeftMouse()
...you can't bring any other window to front while it's running.

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 2477
Joined: Fri Feb 12, 2010 3:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Desktop=True issue on Windows

Post by airsoftsoftwair » Fri Feb 09, 2018 10:07 pm

Right, but how do you bring a window to the top on AmigaOS/MorphOS if the front window has filled the entire screen? Is there a keyboard shortcut or something like this? On Windows you have ALT-TAB for this but I don't know of any Amiga equivalent.

User avatar
jPV
Posts: 134
Joined: Sat Mar 26, 2016 11:44 am
Location: RNO
Contact:

Re: Desktop=True issue on Windows

Post by jPV » Fri Feb 09, 2018 11:19 pm

The original issue was that you can't bring second Hollywood display in front of Desktop=True display by your code. On MorphOS you can, but on Windows you can't.

I then noticed that it is more general issue and you can't bring any window to front on Windows by alt-tab or any other means.

And on AmigaOS you have commodities to bring windows to front by shortcuts, and on MorphOS you have such functionality built-in in IControl->Hotkeys. I for example have double middle mouse button to send a window to back (and can do that for my example Hollywood window) and also have amiga-tab configured to activate next windows which brings them to front (of the mentioned Hollywood display too).

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 2477
Joined: Fri Feb 12, 2010 3:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Desktop=True issue on Windows

Post by airsoftsoftwair » Sat Feb 10, 2018 10:13 pm

Code: Select all

- Fix: When setting the "Desktop" tag to TRUE in @DISPLAY, Hollywood only enforced always on top
  behaviour on Windows systems

User avatar
jPV
Posts: 134
Joined: Sat Mar 26, 2016 11:44 am
Location: RNO
Contact:

Re: Desktop=True issue on Windows... and now on MorphOS

Post by jPV » Tue Feb 13, 2018 5:01 pm

This became a problem under MorphOS with 7.1 now :( A Desktop=True window will stick as "allways on top" window on MorphOS, just the same way it did on Windows.

Setting AlwaysOnTop=False doesn't help either.

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 2477
Joined: Fri Feb 12, 2010 3:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Desktop=True issue on Windows

Post by airsoftsoftwair » Tue Feb 13, 2018 6:41 pm

From my point of view forcing desktop displays on top of all other windows is the most reasonable behaviour. The Windows version already did that before 7.1 and now all other platforms follow suit. If you don't want that, you could always use GrabDesktop() and create a desktop display with custom behaviour...

Post Reply