Possible bug in IsPicture()

Report any Hollywood bugs here
User avatar
Allanon
Posts: 464
Joined: Sun Feb 14, 2010 7:53 pm
Location: Italy
Contact:

Possible bug in IsPicture()

Post by Allanon » Thu Nov 25, 2010 11:11 am

Hello Andreas,
I think there is something wrong in the IsPicture() function for big pictures because if I do:

Code: Select all

...
Local test, properties = IsPicture(my_picture_file)
...
properties.height gives me always 1 pixel, I've tried to load the picture in a brush and then getting the height with GetAttribute() and I get the right size.
This happends only for big pictures, let's say picture with height > 1000 because under this size I get the correct values.
The error has occurred with jpg pictures, I haven't tried with other formats.

Best Regards,
Fabio
----------------------------
[Allanon] Fabio Falcucci
AMC - Creative Development // Docs Site // Support Forum
Support me on Patreon for Hollywood libraries!

jalih
Posts: 254
Joined: Fri Jun 18, 2010 8:08 pm
Location: Finland

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by jalih » Fri Nov 26, 2010 12:04 pm

Hello,

I just tested IsPicture() function with some really big jpg pictures. Seemed to work properly, at least on Windows version.

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 3435
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by airsoftsoftwair » Fri Nov 26, 2010 3:17 pm

Can you provide an example picture which doesn't work correctly?

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 3435
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by airsoftsoftwair » Fri Dec 17, 2010 9:06 pm

There was indeed a bug with some JPEG pictures. It's fixed now.

User avatar
Allanon
Posts: 464
Joined: Sun Feb 14, 2010 7:53 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by Allanon » Sat Dec 18, 2010 11:30 pm

OMG, I've forgot to send you the sample images!!
I'm sorry Andreas!
----------------------------
[Allanon] Fabio Falcucci
AMC - Creative Development // Docs Site // Support Forum
Support me on Patreon for Hollywood libraries!

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 3435
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by airsoftsoftwair » Sun Dec 19, 2010 11:43 am

No problem, Tuxedo sent me an example image which helped me track down this bug :)

User avatar
lazi
Posts: 407
Joined: Thu Feb 24, 2011 11:08 pm

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by lazi » Sun Feb 23, 2014 2:24 pm

I think there is still problems with this function.

Here is a jpg picture which makes bad dimension results:

https://www.dropbox.com/l/q8lCKW75UZ4iYHzJ61DZHR?text=1

User avatar
airsoftsoftwair
Posts: 3435
Joined: Fri Feb 12, 2010 2:33 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by airsoftsoftwair » Sun Feb 23, 2014 6:28 pm

That's a bug in that EPEG plugin prototype I sent you some months ago... it doesn't support IsPicture() correctly :)

User avatar
lazi
Posts: 407
Joined: Thu Feb 24, 2011 11:08 pm

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by lazi » Sun Feb 23, 2014 7:38 pm

Ohh ;)

That's a veeery handy and useful plugin. I hope you will fix it and make it available for all platforms at some time.

User avatar
lazi
Posts: 407
Joined: Thu Feb 24, 2011 11:08 pm

Re: Possible bug in IsPicture()

Post by lazi » Sun Feb 23, 2014 7:42 pm

@Andreas:

Confirmed. Without the EPEG plugin I can get correct picture dimensions.

Post Reply