Amiberry, Amikit, & Manjaro Linux desktop

Discuss any general programming issues here
Post Reply
leavereality
Posts: 18
Joined: Sat Sep 28, 2019 1:39 pm

Amiberry, Amikit, & Manjaro Linux desktop

Post by leavereality »

So been enjoying the newly release Amikit XE Pi Edition. I was hoping to make my Ami Lion app ( https://leavereality.uk/product/amilion-1-0/ ) for this program but ran into problem, (I think it might be Amiberry issue) related the program will run but when I click to basically change page its saying "Table field 1 was not initialized! in function: p_runevtlist", now I not been able to recreate this error on OS4, Amikit XE on Windows /WinUAE setup and Windows native version. I also tried it on Pimiga 1.5 same error.

The same error came up when I tried to run other Hollywood Demo too. So anything you can think of that the issue?

Also Amikit XE run on top of Manjaro Linux desktop xfce, ( https://manjaro.org/download/ ) I quickly tried to see if a Hollywood LinuxARM program would run, but it come up with "failed to execute child process" I quickly tried on TwisterOS ( https://twisteros.com/ ) and it run fine. Any ideas.

Cheers (sorry if this is posted in the wrong area of the site)

amyren
Posts: 206
Joined: Thu May 02, 2019 11:53 am

Re: Amiberry, Amikit, & Manjaro Linux desktop

Post by amyren »

Have you tried disabling JIT in amiberry CPU settings?
I have experienced problems earlier with Hollywood apps on amiberry that only apeared when having JIT enabled.

leavereality
Posts: 18
Joined: Sat Sep 28, 2019 1:39 pm

Re: Amiberry, Amikit, & Manjaro Linux desktop

Post by leavereality »

Yes it does work with out JIT, thanks for the tip, its just a shame it so slow!!! Still it forced me to make a RapaGUI version I have not messed with GUI since I was kid back in the 90s when MUI first came out. took me back messing with that. Thanks for the feeback!

amyren
Posts: 206
Joined: Thu May 02, 2019 11:53 am

Re: Amiberry, Amikit, & Manjaro Linux desktop

Post by amyren »

I have reported this bug at the amiberry github site a while back, and amiberry developer midwan did forward the bug to uae4arm developer PandTomB (who also does the JIT part).
https://github.com/midwan/amiberry/issues/620

Some of the JIT problems seem to have been fixed in the 64 bit version, but I still experience issues running some of my Hollywood games when JIT is enabled. Eg the FPU version of RNOPDF did have problems on amiberry with JIT. Latest builds for 64 bit runs without issues. You might be lucky with your problem.
To test this you need to use the Manjaro 64 bit image for your Rpi4, and compile the latest amiberry-dev version.
Or if your program is compiled for FPU, you might try to compile it for plain 68k and see if it helps.

If you still have problems with the latest amiberry-dev, it might be helpful if you reported your findings at the mentioned github thread.

Post Reply