Plananarama and Dithering

General questions that have to do with plugins go here

Plananarama and Dithering

Postby fingus » Fri May 05, 2017 1:00 pm

When i open a Lores-Screen it Displays my 256colored-image with dithering?! :shock:

Code: Select all
@REQUIRE "plananarama"
@DISPLAY {width = 320, height = 200, mode = "fullscreen"}
@BRUSH 1, "fgs.iff"
EscapeQuit(True)

Cls
DisplayBrush(1, 0, 0)
Waitleftmouse()



Palette and how it should Display:
Image

IFF-File:
http://www.schapke.org/fgs.iff

1. How can i force to use the Palette of the loaded iff-file?
2. Maybe Hollywood don´t opens here a 8bit Screen? If not how to force that?
3. The Screen has a black bar on the top that seems to be an unusable area (it is dragable of course), the Position y=0 seems to beginn something at 20pixels.

I found nothing in the Documentation on the first sight.
User avatar
fingus
 
Posts: 122
Joined: Fri Sep 16, 2011 9:53 am

Re: Plananarama and Dithering

Postby airsoftsoftwair » Sun May 07, 2017 5:46 pm

fingus wrote:1. How can i force to use the Palette of the loaded iff-file?


Currently, you can't. Might be a nice new feature for a future version, though.

2. Maybe Hollywood don´t opens here a 8bit Screen? If not how to force that?


Use the SCRDEPTH argument/tooltype/preprocessor tag to set the desired depth.

3. The Screen has a black bar on the top that seems to be an unusable area (it is dragable of course), the Position y=0 seems to beginn something at 20pixels. I found nothing in the Documentation on the first sight.


And what is the question here? :)

FWIW, you can turn off dithering by doing the following:

Code: Select all
@REQUIRE "plananarama", {DitherMode = "None"}


There are also some more dithering options. Take a look at the manual.
User avatar
airsoftsoftwair
 
Posts: 2198
Joined: Fri Feb 12, 2010 3:33 pm
Location: Germany


Return to General plugin questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest