Page 2 of 2

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Wed Feb 03, 2016 1:42 pm
by Murmel
@Redlion

Sorry and Thank you :) I have not seen the instruction.hws
With SetGadgetText(50, Text$) Textrefresh is easy.

best regards,
Murmel

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Fri Feb 05, 2016 2:04 pm
by Murmel
Hi.
New Day, New Question ;)

is it possible GadetLabel to delete ? And to place anew ?
RemoveLayer() brings Specified layer is out of range!

Code: Select all
    GadgetLabel(  33, 20,  300, 300, 25,Wetter$,2)
    GadgetLabel(  34, 20,  330, 300, 25,Verschimmelt$,2)
    GadgetLabel(  35, 20,  360, 300, 25,Ernte$,2)
    GadgetLabel(  42, 20,  450, 300, 25,VolkbenoetigNahrung$,2)
    GadgetSlider( 43, 20,  480, 100, 25,1000,Kornvorrat[1])
    GadgetLabel(  37, 20,  390, 300, 25,Kornvorrat$,2)
    GadgetLabel(  38, 20,  420, 300, 25,Kornnachfrage$,2)
    GadgetLabel(  39, 330,  300, 240, 25,Kornpreis$,2)


I hope you understand me, my English is bad.

Thx,

Murmel

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Fri Feb 05, 2016 2:30 pm
by Redlion
Hi Murmel,

I think I follow what you are asking,
You should be able to change the label text with SetGadgetText(GadgetID,Text$), if there is no border you could change the text to "" (Null$).
If you do not want show the gadget anymore use HideLayer("Gadget"..strstr(GadgetID))
you may have to DisableButton(GadgetID) as well.

BTW I have found a bug in the Frame and Area Gadgets, I will fix them ASAP.

Hope you are finding the Gadgets useful.

Cheers

Redlion

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Fri Feb 05, 2016 7:54 pm
by Murmel
Hi Redlion.

Redlion wrote:Hi Murmel,

I think I follow what you are asking,
You should be able to change the label text with SetGadgetText(GadgetID,Text$), if there is no border you could change the text to "" (Null$).
If you do not want show the gadget anymore use HideLayer("Gadget"..strstr(GadgetID))
you may have to DisableButton(GadgetID) as well.


yes HideLayer("Gadget"..strstr(GadgetID)) if is the right one, Thanks.

BTW I have found a bug in the Frame and Area Gadgets, I will fix them ASAP.

Hope you are finding the Gadgets useful.

Cheers

Redlion

Hi Redlion.

The Gadgets are cool. :) I try to write a litle Korn Game ;) Do you know Emperor (German Name Kaiser ?)

Image

Your Gui helps very much!

best regards,

Murmel

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Wed Feb 10, 2016 12:34 am
by Murmel
Sorry New Question.
Code: Select all
RANDOM = 25
GadgetSpin(107, 400, 330, 80, 25, RANDOM,100)
25.....100

can i have a Start Value (RANDOM) and nevertheless use 0 - 100 ?

and when i have
Code: Select all
GadgetArea( 81, 10, 270, 780, 340, 0, $979393)
GadgetFrame( 80, 10, 260, 780, 340, "Staatshaushalt", 1)

and use
Code: Select all
HideLayer("Gadget"..StrStr(81))  or (80)

"Cannot find layer "Gadget80" in current BGPic!"

My Fault ?

Thx,

Murmel

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Wed Feb 10, 2016 1:14 am
by Redlion
Hi Murmel,

No, its not your fault its the bug I was talking about before.

Replace the Area Gadget.hws and Frame Gadget.hws files with these update and I think that will solve your problem.

The only change you may have to do is put the Area or Frame gadget above thegadget you want to display in them otherwise they will cover them.

Links
http://www.indiego.rocks/file/download/648664acbe36be7f19bd41bfecac5397
http://www.indiego.rocks/file/download/bb372d527366f0489afb4f0480dba04f

Check the new syntax for these gadgets.

GadgetArea(GID, x, y, w, h, Border, BColor)
GadgetFrame(GID,x,y,w,h,Text$,Border,BColor)

Hope that fixes things.

Redlion

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Wed Feb 10, 2016 2:46 pm
by Murmel
Hi Redlion.

Thx for your fixes :)

Code: Select all
GadgetArea( 52, 15, 35, 780, 200, $979393, 0)
GadgetFrame( 51, 10, 30, 780, 200, Spielertitel$, 0, $979393)


Show/HideLayer("Gadget"..StrStr(51/52)) works

best regards,

Murmel

Re: Simple Cross-Platform Gadgets with string input

PostPosted: Mon Sep 04, 2017 7:08 pm
by sashapont
Cool! It is the best lightweight guy!!! Thank you for you work!